Міжнародна технічна допомога для Кваліфікаційного центру інформаційних технологій та кібербезпеки ДержНДІ технологій кібербезпеки в рамках партнерської програми USAID «Кібербезпека для критичної інфраструктури України»

15.03.2024 15:37

Питання розвитку системи підготовки фахівців в галузі безпеки інформації та кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури є актуальною та важливою задачею, яка потребує негайних практичних організаційно-правових дій всіх ланок виконавчої влади та всього суспільства в цілому. Зазначене питання відображено у проектах Держспецзв’язку України, щодо формування Національної рамки кваліфікації з кібербезпеки та розробки професійних стандартів у відповідності до міжнародних вимог та кращих світових практик.

Система професійної стандартизації та Національна рамка кваліфікацій ґрунтуються на європейських і національних стандартах, та принципах забезпечення якості освіти, і при цьому враховує вимоги ринку праці відносно компетентності працівників. Система професійної стандартизації та Національна рамка кваліфікацій запроваджуються з метою покращення норм законодавства у сферах освіти і соціально-трудових відносин, для сприяння національному та міжнародному визнанню здобутих в Україні кваліфікацій, та для налагодження ефективної взаємодії сфери освіти і ринку праці.

Зазначений проект реалізується на базі опрацювання поставлених задач фахівцям ДержНДІ технологій кібербезпеки та робочій групі з розробки професійних стандартів та забезпечення діяльності Кваліфікаційного центру інформаційних технологій та кібербезпеки ДержНДІ технологій кібербезпеки, з метою виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС і реалізацією зафіксованого в Конституції України євроатлантичного курсу нашої держави.

Фахівцями Інституту спільно з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (далі – USAID) опрацьовано питання технічної допомоги, щодо оснащення Кваліфікаційного центру інформаційних технологій та кібербезпеки ДержНДІ технологій кібербезпеки. В рамках партнерської програми USAID «Кібербезпека для критичної інфраструктури України» надане технічне обладнання включає в себе комп’ютерну техніку, серверне обладнання, мережеве обладнання та ПЗ загальною вартістю:
8 808 921,57 грн.


| Всі новини

Контакти