ДержНДІ технологій кібербезпеки надано допомогу від Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

26.04.2024 16:27

ДержНДІ технологій кібербезпеки за підтримки Проєкту USAID Кібербезпека адаптував відповідно до стандартів і найкращих практик NIST та українського законодавства програмне забезпечення «Інструмент самооцінки» для експертної оцінки стану кіберзахисту та кібербезпеки в інформаційно-комунікаційних системах та на об’єктах критичної інформаційної інфраструктури. Така адаптація є частиною Меморандуму про співробітництво щодо співпраці у сфері кібербезпеки між Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації та Агентством з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Департаменту національної безпеки Сполучених Штатів Америки (CISA).

Інструмент оцінки кібербезпеки (CSET®) - це продукт Міністерства внутрішньої безпеки (DHS), який допомагає організаціям захищати ключові національні кіберактиви. Він був розроблений під керівництвом Національного відділу кібербезпеки (NCSD) DHS США експертами з кібербезпеки та за сприяння Національного інституту стандартів і технологій.

Інструмент оцінювання кібербезпеки (CSET) забезпечує систематичний, дисциплінований і повторюваний підхід до проведення оцінки стану безпеки організації. CSET - це настільний програмний інструмент, який проводить власників та операторів активів через покроковий процес оцінювання промислових систем управління (ICS) та практик мережевої безпеки інформаційних технологій (IT).

Користувачі програмного забезпечення «Інструмент самооцінки» можуть оцінити власний рівень кібербезпеки, використовуючи низку визнаних державних та галузевих стандартів і рекомендацій, а саме:

  • CISA Cyber Resilience Review (CRR);
  • CISA Ransomware Readiness Assessment (RRA);
  • Draft CMMC 2.0 w/SPRS Scorecard;
  • NIST CSF. Наказ Адміністрації Держспецзв’язку від 06.10.2021
    № 601 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо підвищення рівня кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури» (зі змінами);
  • NIST SP 800-53 Revision 3.

| Всі новини

Контакти