ДержНДІ технологій кібербезпеки надано ресурси міжнародної технічної допомоги у межах Проекту «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» (USAID/Кібербезпека)

26.04.2024 16:27

ДержНДІ технологій кібербезпеки надано програмне забезпечення «Інструмент самооцінки» для експертної оцінки стану кіберзахисту та кібербезпеки в інформаційно-комунікаційних системах та на об’єктах критичної інформаційної інфраструктури на відповідність стандартам і найкращим практикам CSET в рамках адаптації під українське законодавство.

Інструмент оцінки кібербезпеки (CSET®) - це продукт Міністерства внутрішньої безпеки QUA (DHS), який допомагає організаціям захищати свої ключові національні кіберактиви. Він був розроблений під керівництвом Національного відділу кібербезпеки (NCSD) DHS США експертами з кібербезпеки та за сприяння Національного інституту стандартів і технологій. Цей інструмент надає користувачам систематичний і повторюваний підхід до оцінки стану безпеки їхніх кіберсистем і мереж. Він включає як загальні, так і детальні питання, пов'язані з усіма промисловими системами управління та
ІТ-системами.

Інструмент оцінювання кібербезпеки (CSET) забезпечує систематичний, дисциплінований і повторюваний підхід до проведення оцінки стану безпеки організації. CSET - це настільний програмний інструмент, який проводить власників та операторів активів через покроковий процес оцінювання промислових систем управління (ICS) та практик мережевої безпеки інформаційних технологій (IT).

Користувачі програмного забезпечення «Інструмент самооцінки» можуть оцінити власний рівень кібербезпеки, використовуючи багато визнаних державних та галузевих стандартів і рекомендацій, а саме:

  • CISA Cyber Resilience Review (CRR);
  • CISA Ransomware Readiness Assessment (RRA);
  • Draft CMMC 2.0 w/SPRS Scorecard;
  • NIST CSF. Наказ Адміністрації Держспецзв’язку від 06.10.2021
    № 601 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо підвищення рівня кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури» (зі змінами);
  • NIST SP 800-53 Revision 3.

Загальна вартість наданого програмного забезпечення складає 2 585 100,00 грн.


| Всі новини

Контакти